Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Frouwkje Zwanenburg


een dichter zijn betekent
niet kunnen zeggen
wat je wilt
en toch tevreden zijn
met wat je gemaakt hebt
Frouwkje Zwanenburg

Frouwkje woont en werkt in Edam, waar ze gedichten schrijft en lessen kunstgeschiedenis geeft in Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Op 8 oktober 2017 is haar bundel "Klank van jasmijn" verschenen. De bundel is al gepresenteerd in Giethoorn, Gouda en Purmerend. In de maanden maart t/m mei volgen presentaties in Edam bij Mei Ling Sieraden, in Zaandijk in het Theehuis aan de Lagedijk, in Steenwijk in de Doopsgezinde kerk en in Giethoorn in Galerie Duine-Rhee.

Frouwkje Zwanwenburg Sinds haar stadsdichterschap van Gouda van 2005 tot 2007 treedt Frouwkje nog regelmatig op met saxofonist Ferdi Schukking. In Edam organiseerde ze lange tijd optredens met haar partner Sijmen Tol en de kunstenares Maisa van der Kolk, die in De Muziekkamer in Edam haar snaarinstrumentenmuseum heeft ondergebracht.

Ze geeft ook door het land lezingen over stadsdichterschap, over taal en literatuur als onderdeel van kunstgeschiedenis en over de gedichtenbundel "Gedichten". Het betreft hier 41 gedichten van de kunstenaar Marc Chagall die ze op verzoek hertaalde uit het Frans in het Nederlands.

Frouwkje geeft elke twee, drie jaar een haikubundeltje uit dat gedrukt wordt door uitgeverij Triona Pers van Dick Ronner in Houwerzijl. Ze is lid van de Haiku Kring Zaandam en omstreken.

Daarvoor was Frouwkje werkzaam in de boekhandel en het bibliotheekwezen en werkte ze als revalidatieverpleegkundige in "De Overtoom" in Amsterdam. Eerder volgde ze de opleiding cultureel-maatschappelijk werk aan de Cicsa in Amsterdam.

Frouwkje haalde haar Gymnasium Bèta diploma aan het lyceum "De Amersfoortse Berg" in Amersfoort en schreef en schilderde toen al, maar deed dat in het geheim. Nu komt ze naar buiten met haar werk.

Frouwkje groeide op in Spakenburg en woont nu met Sijmen Tol in Edam. Gelukkig weer dicht bij het water. De volgende bundel die uit gaat komen zal een bundel zijn met hun liefdesgedichten.

→ Literair CV van Frouwkje Zwanenburg
→ Links van het Roosvenster

Straatpoëzie

Gravin Jacoba
De Regenboogbrug
Karnemelksloot
Welkom in de Crabethstraat


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL26ASNB0706926218

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

In de laatste drie weekenden van september staat de bundel “Klank van jasmijn” centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. Veldwerk wordt georganiseerd door Joke Konijn, die ook de illustraties in de bundel “Klank van jasmijn” verzorgde. De expositie wordt door burgemeester Tange op zaterdag 15 september om 12.00 uur geopend in restaurant “De Hofjes” in Wormer. Frouwkje zal daarna een aantal gedichten voordragen met muzikale begeleiding. De kunstroute met veel verrassende activiteiten ontrolt zich verder in de weekenden van 15, 16, 22,23,en 29 en 30 september. Voor meer informatie: www.veldwerkexpo.nl.
Op zondag 27 mei trad Frouwkje op met gedichten uit “Klank van jasmijn” bij de finissage van een expositie in Galerie Duine-Rhee, Molenweg 36 in Giethoorn.
Ook volgend jaar gaan er optredens plaatsvinden rond “Klank van jasmijn”. Onder andere in Houwerzijl, waar dan ook een nieuw haikubundeltje met als thema “Stilte” gepresenteerd zal gaan worden.
Lees verder: Atelier

Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 00