Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Optredens

Op zondagmiddag 10 februari 2019 gaat Frouwkje optreden in De Vermaning in Edam. Ze zal gedichten voordragen uit de bundel “Gedichten” van Marc Chagall en uit haar bundel “Klank van jasmijn” en haar laatste haikubundeltje “Zachte herfst”. Frank Heerze zal haar daarbij begeleiden. Meer informatie volgt.

In april 2019 zal Frouwkje optreden bij drukker Dick Ronner in Houwerzijl, in de tweede handsboekhandel van zijn vrouw Flora. Er wordt dan een nieuw haikubundeltje gepresenteerd met tien haiku’s over stilte. Ook hier weer een voordracht met omlijsting van muziek en zang. Meer informatie gaat volgen.

In de laatste drie weekenden van september 2018 stond de bundel “Klank van jasmijn” centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. De hele kunstroute, die in het teken stond van duurzaamheid, was een succes. Misschien gaat in het voorjaar van 2019 de vaartocht herhaald worden, waarin Froukje en Sijmen hun gedichten voordroegen en begeleid werden op de jazz saxofoon door Wiechert Vermeulen.

Presentaties

Er hebben inmiddels vanaf de presentatie van de bundel een groot aantal optredens van Frouwkje met de gedichtenbundel plaatsgevonden. Ook in 2019 zal Frouwkje doorgaan met door het land op te treden met haar bundel. De musici zullen blijven variëren. U wordt via deze site op de hoogte gehouden.
Telkens is het publiek na afloop onder de indruk. Een van de aanwezigen reageerde: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.”

Lezingen

Frouwkje kan geboekt worden voor presentaties of lezingen over haar bundel. Onderaan in de agenda kunt u alles nog eens terugvinden.


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL26ASNB0706926218

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

Op zondagmiddag 10 februari 2019 gaat Frouwkje optreden in De Vermaning in Edam. Ze zal gedichten voordragen uit de bundel "Gedichten" van Marc Chagall en uit haar bundel "Klank van jasmijn" en haar laatste haikubundeltje “Zachte herfst. Frank Heerze zal haar daarbij begeleiden. Meer informatie volgt.
In april 2019 zal Frouwkje optreden bij de drukker Dick Ronner in Houwerzijl, in de tweede handsboekhandel van zijn vrouw Flora. Er wordt dan een nieuw haikubundeltje gepresenteerd met tien haiku’s over stilte. Ook hier weer een voordracht met omlijsting van muziek en zang. Meer informatie gaat volgen.
In de laatste drie weekenden van september 2018 stond de bundel "Klank van jasmijn" centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. Frouwkje droeg bij de opening een aantal gedichten voor met muzikale begeleiding. De hele kunstroute, die in het teken stond van duurzaamheid, was een succes. Misschien gaat de vaartocht waarbij Sijmen en Frouwkje hun gedichten voordroegen met muzikale begeleiding van Wiechert Vermeulen herhaald worden in het voorjaar van 2019.