Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Optredens

Vanaf 15 september speelt de bundel Klank van jasmijn een belangrijke rol bij Expositie Veldwerk in de Schaalsmeerpolder. De expositie, die wordt georganiseerd door Joke Konijn (van de aquarellen van Klank van jasmijn) wordt door burgemeester Tange op zaterdag 15 september 12.00 uur geopend in restaurant “De Hofjes” in Wormer. Frouwkje zal daarna een aantal gedichten voordragen met muzikale begeleiding. Haar gedichten zullen ook op borden te vinden zijn langs de Zwanenburglaan! De kunstroute met veel verrassende activiteiten vindt plaats in de weekenden van 15, 16, 22,23,en 29 en 30 september. Elk weekend wordt er door kunstenaars en dichters kunst getoond langs de route, in huizen en boerderijen. Ook staan langs de hele kunstroute gedichten van diverse dichters op borden, onder andere van de partner van Frouwkje, Sijmen Tol.

Elke zondag vertrekt er een boot voor een poëzie vaarroute vanaf de Poelboerderij. Op zondag 30 september zullen Sijmen en Frouwkje tijdens zo’n vaartocht (van 13.00 tot 15.00 uur) gedichten voordragen, onder andere hun “duurzame liefdesgedichten”.

En als laatste: er zijn ook vilten altaartjes te zien langs de route van Jantine Hos, deze kunstenares maakt onder andere gebruik van teksten uit gedichten van Frouwkje.

Over deze kunstroute verschijnt een echt glossy tijdschrift. Alles te vinden en te volgen op www.veldwerkexpo.nl.

Op zondag 27 mei trad Frouwkje op met gedichten uit “Klank van jasmijn” bij de finissage van een expositie in Galerie Duine-Rhee, Molenweg 36 in Giethoorn.

Ook volgend jaar gaan er optredens plaatsvinden rond “Klank van jasmijn”. Onder andere in het voorjaar in Houwerzijl, waar dan ook een nieuw haikubundeltje met als thema “Stilte” gepresenteerd zal gaan worden.

Presentaties

Er hebben inmiddels vanaf de presentatie van de bundel een groot aantal optredens van Frouwkje met de gedichtenbundel plaatsgevonden. Ook in 2019 zal Frouwkje doorgaan met door het land op te treden met haar bundel. De musici zullen blijven variëren. U wordt via deze site op de hoogte gehouden.
Telkens is het publiek na afloop onder de indruk. Een van de aanwezigen reageerde: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.”

Lezingen

Frouwkje kan geboekt worden voor presentaties of lezingen over haar bundel. Onderaan in de agenda kunt u alles nog eens terugvinden.


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL26ASNB0706926218

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

In de laatste drie weekenden van september staat de bundel “Klank van jasmijn” centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. Veldwerk wordt georganiseerd door Joke Konijn, die ook de illustraties in de bundel “Klank van jasmijn” verzorgde. De expositie wordt door burgemeester Tange op zaterdag 15 september om 12.00 uur geopend in restaurant “De Hofjes” in Wormer. Frouwkje zal daarna een aantal gedichten voordragen met muzikale begeleiding. De kunstroute met veel verrassende activiteiten ontrolt zich verder in de weekenden van 15, 16, 22,23,en 29 en 30 september. Voor meer informatie: www.veldwerkexpo.nl.
Op zondag 27 mei trad Frouwkje op met gedichten uit “Klank van jasmijn” bij de finissage van een expositie in Galerie Duine-Rhee, Molenweg 36 in Giethoorn.
Ook volgend jaar gaan er optredens plaatsvinden rond “Klank van jasmijn”. Onder andere in Houwerzijl, waar dan ook een nieuw haikubundeltje met als thema “Stilte” gepresenteerd zal gaan worden.