Taalatelier - Het Roosvenster is een Taalwerkplaats

Aktiviteiten, wandelingen, lezingen, samenwerking, cursussen, workshops en meer ...

KUNSTGESCHIEDENIS in Wherelant

Op zondagmiddag 10 september is weer de Open Dag van cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Frouwkje gaat in Wherelant, als onderdeel van een cursus kunstgeschiedenis van 24 lessen, zes lessen over "Liefde in de literatuur" geven.
Het thema van de cursus is "Liefde in de kunst". We gaan o.a. in december naar de grote tentoonstelling over Charlotte Salomon in het Joods Historisch Museum.
Op de Open Dag kun je meer informatie over deze cursus krijgen. Zie verder voor het cursusaanbod van najaar 2017 de site www.wherelant.nl.

WANDELINGEN

Vanwege de vele werkzaamheden aan de bundel en de lessen kunnen dit jaar helaas de geplande wandelingen niet doorgaan.

LEZINGEN

Na een aantal geslaagde lezingen over Chagall gaat Frouwkje op 11 februari 2018 in Oegstgeest een lezing geven over “Klokken en de tijd in de gedichten van Chagall”. Deze lezing sluit aan op een tentoonstelling over dit onderwerp aldaar. Meer informatie hierover gaat volgen.

Dinsdagavond 16 mei gaf Het Roosvenster een lezing over de gedichten van Marc Chagall in het museum in Elburg. Op 1 maart werden daar twee exposities over Chagall geopend.

Op zaterdagmiddag 8 april 2017 gaf Frouwkje een lezing geven in Wherelant in Purmerend over de gebrandschilderde ramen van Chagall, begeleid door o.a. gedichten uit de bundel "Gedichten" van Marc Chagall die zij vertaalde.

Op 9 april 2016 gaf Frouwkje een zeer geslaagde lezing over de bundel "Gedichten" van Marc Chagall die zij vertaalde. Dat vond plaats in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Er zijn naar aanleiding van deze lezing een aantal bundels tevoorschijn gekomen die nu verkocht kunnen worden. Voor belangstellenden, zie winkel.

Het Chagall-projekt

Februari 2011 was de presentatie van de bundel "Gedichten" met 41 door Frouwkje uit het Frans vertaalde gedichten van de schilder Marc Chagall en de tentoonstelling met werk van Marc Chagall in Maison Descartes. Er waren studiedagen rondom de bundel. Frouwkje geeft nog steeds op verschillende plaatsen lezingen over de bundel.

Chagall Roosvenster-NieuweKerkAdam

Frouwkje geeft regelmatig lezingen, onder andere over kunstgeschiedenis, dichters, Haiku's en het Chagall-projekt. Frouwkje kan bij u in de buurt of bij een culturele instelling die u kent, bijvoorbeeld uw bibliotheek, een lezing verzorgen. U kunt daarover contact met haar opnemen.

Samenwerking met uitgeverij Triona Pers

Onlangs is het vierde bundeltje met haiku’s bij uitgeverij Triona Pers in Houwerzijl uitgekomen. Het heet "Zachte herfst" en betreft tien senryu’s over een langzaam dementerende moeder. Het is te koop in de winkel van het Roosvenster.
Je kan ook tegelijk intekenen voor twee bundeltjes die in de komende jaren gaan verschijnen. Je krijgt dan korting.

Elk jaar geeft uitgever Triona Pers een bundeltje uit met haiku's van Frouwkje's hand. De afgelopen jaren waren dat achtereenvolgens "Parels", "Roos in het raam" en "Hoog in de boom". Die zijn uitverkocht.