Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Lessen

Frouwkje doet dit cursusjaar voor het laatst mee met de cyclus van 24 lessen kunstgeschiedenis in cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Het gaat om zes lessen in december, februari en april. Het thema van haar lessen is “Liefde in de literaire kunsten”. Meer informatie www.wherelant.nl.

Lezingen

Op zondagmiddag 11 februari 2018 geeft Frouwkje in de Regenboogkerk in Oegstgeest een lezing over “Klokken en de tijd in de gedichten van Chagall”. In die kerk wordt van 30 januari tot 4 maart de tentoonstelling “De klokken van Chagall – na zestig jaren” georganiseerd. Meer informatie volgt.

U kunt een lezing boeken over “De passie van de dichteres”. Met enkele dichteressen uit de vorige eeuw die met passie schreven. Anna Achmatova, Ingrid Jonker en Vasalis. En daarna een verhaal van Frouwkje over haar nieuwe bundel “Klank van jasmijn” en haar haikubundeltje “Zachte herfst”. De twee bundels zijn ook te koop. Neem voor boeking contact op met Frouwkje via mail, telefoon of via deze site.

Presentaties

De eerste twee presentaties van de bundel “Klank van jasmijn” hebben al plaatsgevonden. De vernissage in Giethoorn, met de presentatie van Klank van jasmijn, was een feestje! De voordracht van enkele gedichten met muziek van Ferdi Schukking werd zeer gewaardeerd. Ook de volgende presentatie, op 26 oktober bij boekhandel Verkaaik in Gouda, was een groot succes. Het talrijke publiek genoot van de voordracht door Frouwkje en de muziek van Bé Hofman op dwarsfluit. Op 23 november volgt een presentatie in Purmerend en in 2018 nog een in Zaandijk, zie agenda hieronder.
De bundel bevat 33 gedichten en in de bundel zijn aquarellen van de kunstenares Joke Konijn opgenomen. Hij is voor € 15,= te koop bij de presentaties, in de genoemde boekhandels en in de winkel van Het Roosvenster. Daar is ook een kaart te koop met een gedicht en een aquarel uit de bundel.

Wandelingen

Momenteel staat er geen stiltewandeling op de agenda. Wel zal er in het najaar van 2018 een wandeling georganiseerd worden rond de dichter en soefi mysticus Rumi.

Samenwerking met Triona Pers Houwerzijl

Triona Pers verzorgde het drukken van de bundel “Klank van jasmijn”. Vorig jaar kwam van Triona Pers een haikubundeltje van mijn hand uit met de titel Zachte herfst. Het zijn tien haiku’s over mijn dementerende moeder. Handgedrukt en mooi vormgegeven. Nu via de winkel van Het Roosvenster te koop voor € 3,50.


Frouwkje Zwanwenburg geeft een lezinmg over De gedichten van Chagall
Frouwkje geeft een lezing over Chagall


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL05INGB0002755797

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

De presentaties van “Klank van jasmijn” op zondag 8 oktober in Giethoorn en donderdag 26 oktober bij boekhandel Verkaaik in Gouda waren fijne feestjes. Beide keren was er veel belangstelling.

Donderdagavond 23 november is de volgende presentatie bij boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2 in Purmerend. De gedichten van Frouwkje worden dan omlijst door de warme, donkere klanken van de cello. Aanvang 19.30 uur. Tijdig aanmelden bij Het Leesteken wordt op prijs gesteld.
Frouwkje geeft dit kursusjaar 2017/2018 zes lessen kunstgeschiedenis. Het thema van de cyclus is “Liefde in de kunst”. Zie Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.
Op zondagmiddag 11 februari 2018 geeft Frouwkje in De Regenboogkerk in Oegstgeest een lezing over “Klokken en de tijd in de gedichten van Chagall”. Meer informatie volgt.
Lees verder: Atelier